אודות המשרד
המשרד נוסד על ידי עו"ד שלמה כהן, בוגר תואר ראשון (B.LL) במשפטים מהאוניברסיטה העברית בירושלים משנת 2011, ומוסמך כעו"ד משנת 2012, לאחר שצבר ניסיון משפטי בן 9 שנים, מתוכן כיהן 5 שנים בתפקיד יועץ משפטי של חברה מסחרית מתחום המזון ו-4 שנים כעו"ד במשרד עו"ד העוסק במשפט אזרחי מסחרי.
המשרד ממוקם במרכז העסקים הראשי בעיר מודיעין, בין ירושלים לתל אביב.
המשרד עוסק בתחומי המשפט האזרחי מסחרי, לרבות ליטיגציה בתחומים אלה, ומספק ללקוחותיו מעטפת של שירותים משפטיים במגוון נושאים ותחומים בהם בין היתר, משפט מסחרי, מקרקעין ונדל"ן, חדלות פירעון וגבייה, צוואות וירושות וייפוי כוח מתמשך.
במסגרת שירותי המשרד, מלווה המשרד ומייצג עסקים ובעלי עסקים בכל שלבי פעילות העסק, החל משלב ההקמה, דרך פעילותו השוטפת של העסק על שלל רבדיה, ובכלל זה עריכה וניסוח של הסכמים מסחריים מסוגים שונים, שירותי גבייה מחייבים, ייעוץ בדיני עבודה, וכן במצבים של קשיים כלכליים ובמידת הצורך ייצוג בהליכי חדלות פירעון.
כמו כן, מספק המשרד שירותי ייצוג בתחום המקרקעין והנדל"ן ובכלל זה מייצג את לקוחותיו בעסקאות נדל"ן ממגוון סוגים, בהן עסקאות מכר, רכישה ושכירות של נכסי מגורים הן מקבלן והן מיד שנייה, וכן של נכסים מסחריים.
בנוסף, מעניק המשרד ללקוחותיו שירותי גבייה מחייבים ובתוך כך בין היתר, כן מייצג זוכים וחייבים בהליכי הוצאה לפועל וחדלות פירעון.
כן עוסק המשרד בעריכת צוואות ובקיום צוואות וירושות, ניהול עזבונות וכן בעריכת ייפוי כוח מתמשך.
עריכת צוואה הדדית עם עו"ד צוואות וירושות בחשמונאים
עריכת צוואה הדדית עם עו"ד צוואות וירושות בחשמונאים
צוואה הדדית, היא מסמך משפטי שנוצר בין בני זוג. בו הם מסכימים על אופן חלוקת נכסיהם ורכושם, עם פטירת אחד הצדדים או שניהם.
בניגוד לצוואה רגילה, צוואה הדדית מכילה הוראות המחייבות את שני הצדדים לשמור על התנאים המוסכמים, גם לאחר פטירת אחד מהם. המשמעות היא שהצד שנותר בחיים מחויב על פי חוק, לעמוד בתנאי הצוואה ההדדית ואינו יכול לשנות את הוראות הצוואה ואת חלוקת הנכסים המוסכמת, באופן חד צדדי.
במסגרת צוואה הדדית יכולים בני זוג להורות, כי בפטירת אחד מהם, יועבר כל עזבונו לבן הזוג שנותר בחיים, ולאחר פטירת השני מביניהם, יעבור כל הרכוש לילדיהם המשותפים. אך הם יכולים גם לקבוע, כי עזבונו של כל אחד מהם יועבר ישירות לילדיהם המשותפים.
צוואות הדדיות משמשות זוגות, על מנת להבטיח כי נכסיהם מחולקים בהתאם לרצונם המשותף, ולמנוע כל שינוי בתוכנית חלוקת העיזבון המוסכמת ביניהם, על ידי הצד שנותר בחיים.
מהם היתרונות של צוואה הדדית?
היתרונות של צוואה הדדית הנחתמת הם בין היתר אלו:
1- ביטחון וודאות: צוואה הדדית מבטיחה חלוקת עיזבון בהתאם לרצונותיהם המשותפים של בני הזוג, תוך מניעת סכסוכים עתידיים בין היורשים. בני הזוג יכולים לקבוע באופן מפורש, כיצד יתחלק רכושם המשותף לאחר מותם, תוך התחשבות בצרכים וברצונות של כל אחד מהם.
2- הגנה על רצונותיהם של בני הזוג: צוואה הדדית מאפשרת לבני הזוג להבטיח, שרצונותיהם בנוגע לחלוקת רכושם יכובדו, גם אם אחד מהם יאבד את כשירותו המשפטית בעתיד, עקב זיקנה או מחלה.
3- הגנה על בן זוג שני: צוואה הדדית יכולה להגן על בן זוג שני, מפני מצב בו יישאר מחוסר כל, לאחר פטירת בן הזוג הראשון, תוך הבטחת חלוקה הוגנת של הרכוש המשותף.
4- פשטות ויעילות: צוואה הדדית עשויה במקרים מסוימים להיות פשוטה יותר לעריכה, מצוואות רגילות, ומהווה פתרון יעיל, לחלוקת עיזבון משותף.
5- הגנה על ילדים קטינים: צוואה הדדית יכולה לקבוע מי יגדל ילדים קטינים, במקרה של פטירת שני ההורים, תוך התחשבות בטובתם ובצרכיהם של הילדים.
חשוב לציין: מומלץ להתייעץ עם עורך דין לצוואה בחשמונאים, לפני עריכת צוואה הדדית, על מנת להבין את משמעותה המשפטית ולוודא את תקינותה.
מהם החסרונות של צוואה הדדית?
החסרונות של צוואה הדדית הם בין היתר אלו:
1- הגבלת החופש לצוות: צוואה הדדית, מגבילה את החופש לצוות, של כל אחד מבני הזוג. לאחר חתימתה, לא ניתן לשנות את הוראותיה של הצוואה באופן חד-צדדי, כפי שניתן לעשות כאשר עורכים צוואה רגילה, אלא רק בהסכמת שני הצדדים, או בכפוף למתן הודעת ביטול על ידי צד אחד למשנהו.
2- מורכבות משפטית: צוואה הדדית, דורשת הבנה מעמיקה של ההשלכות המשפטיות. לכן חובה לשכור שירותי עורך דין העוסק בתחום הירושות והצוואות, על מנת לשמור על האינטרסים וההעדפות של שני הצדדים.
3- חוסר גמישות: צוואה הדדית פחות גמישה מצוואות רגילות, וקשה יותר להתאים אותה לשינויים נסיבתיים במהלך החיים, שכן על מנת לשנותה יש למסור הודעת ביטול לצד השני. כמו כן, לאחר פטירת אחד מבני הזוג לא ניתן לשנות את הצוואה ההדדית ועל הצד המבקש לבטלה להסתלק מהעזבון שהיה אמור לקבל
4- חשש מניפולציות: קיים חשש שבן זוג חזק יותר, עשוי להשפיע על בן הזוג השני, לחתום על צוואה הדדית, שאינה תואמת את רצונותיו האמיתיים.
ביטול צוואה הדדית
ביטול צוואה הדדית אפשרי, אך יש להבחין בין אפשרות הביטול ב-3 מצבים שונים:
1- כאשר שני בני הזוג בחיים – החוק דורש מסירת הודעה בכתב של בן הזוג המבקש לבטל צוואתו לבן הזוג השני. הודעה זו מבטלת את ההדדיות של הצוואה, ומאפשרת לכל אחד מהצדדים לערוך צוואה חדשה באופן עצמאי.
2- לאחר פטירת אחד מבני הזוג –
-
מצב ראשון: כל עוד לא חולק העזבון – על בן הזוג המבקש לבטל את הצוואה, להסתלק מכל מה שהיה אמור לקבל מכוח הצוואה ההדדית של בן הזוג הנפטר.
-
מצב שני: לאחר חלוקת העזבון – על בן הזוג המבקש לבטל צוואתו, להשיב את כל שירש מכוח הצוואה ההדדית לעזבון וככל שלא ניתן להשיב בעין את מה שקיבל, ישיב את שווי העזבון שירש.
חשוב לציין:
מומלץ להתייעץ עם עורך דין לפני ביצוע שינויים בצוואה הדדית.
עו"ד שלומי כהן- עורך דין צוואות וירושות בחשמונאים ובמודיעין
בתחום הצוואות, הירושות והתכנון לעתיד, משמעותם של מסמכים משפטיים כמו צוואות רגילות והדדיות וייפויי כח מתמשכים, היא רבה במיוחד. כלים אלו, לא רק מבטיחים שרצונותיכם יוגדרו בבירור, ישמרו ויכובדו, אלא גם מספקים הדרכה והגנה יקרי ערך עבור יקיריכם, בעת איבוד כושר שיפוט בגלל אסון או מחלה, או לאחר פטירתכם.
עורך דין שלומי כהן, מומחה לצוואות וירושות במודיעין, עומד לרשותכם ביצירת מסמכים חיוניים אלו בדייקנות ובקפדנות. על ידי הפקדת צרכי תכנון העיזבון שלכם בידי עו"ד כהן, אתם יכולים להיות סמוכים ובטוחים, כי ענייניכם יהיו בידיים טובות ומקצועיות, מה שיחסוך ממשפחתכם מורכבויות וסכסוכים מיותרים בעתיד.
בצעו את הצעד היזום להבטחת הירושה שלכם, ושמירה על עתידם של יקיריכם, על ידי פנייה אל עו"ד שלומי כהן עוד היום בטלפון 050-4204398.
השקט הנפשי שלכם ורווחת משפחתכם, עומדים בראש סדר העדיפויות - תנו לעו"ד כהן להדריך אתכם בתהליך של יצירת תכנית עיזבון מקיפה, המשקפת את רצונותיכם ומגינה על הרכוש שלכם.